Здравейте,

Сватба във Варна на Иван и Били

Този път в ролята на младоженец, а не на фотограф 🙂

Обичам да снимам, да разказвам истории, да пресъздавам моменти и усмивки. Фотографията за мен е не просто изразно средство а умението да рисуваш със светлина, да уловиш емоцията, настроението или духа на едно място и хора. Вярвам, че за да се постигне като резултат от голямо значение е и желанието и страстта, която е вложена във всеки един кадър.

 

Сватбена фотография

 

Да си призная не харесвам да говоря за себе си и самата идея да предлагам работа си ме кара да се чувствам неловко. Въпреки, че предпочитам работа ми да говори за мен , ако в момента обмисляте дали да споделите един от най-важните дни в своят живот с мен, осъзнавам че ще ви е от полза да ме опознаете поне малко.

И така …. винаги съм обичал фотографията, но нямах възможността да и се отдам до 2009 г. , когато похарчих половината си стипендия предназначена иначе за стажа ми в чужбина, когато си взех първата по-сериозна фотографска техника.

От тогава насам изминах дълъг път. Не само с десетките фотографски книги, който четях постоянно, учейки се на композиция, правила и различни похвати и изразни средства, но и буквално. Започнах с разказването на своята история и посетих повече от 20 страни в Европа, в повечето от който бях съвсем за кратко, единствено заради възможността да ги видя и заснема по начина по който аз ги виждам.

Няколко години по-късно преминавайки през почти всички жанрове на фотографията, осъзнах че освен своите емоции и настроения, мога да разказвам и историите на хората около мен. Може би затова предпочитам да снимам репортажно и ненатрапчиво, без да дирижирам вас и вашите гости, защото стойностните моменти за мен са истинските. Предпочитам един добре уловен момент пред стотиците нагласени кадри.

За разлика от другите видове фотография при които се изисква предимно техническа подготовка е някак освобождаващо да снимаш истински важните моменти в живота. Ето защо толкова много обичам сватбената фотография.

Сватбеният ден има своите правила и като цяло е доста дирижиран и като че ли по програма. Знаете какво ще се случи и какво след какво следва. Въпреки това не знаете нищо. Всяка сватба е напълно различна и уникална и всяка двойка добавя нещо от себе си към този ден. Изключително удоволствие е да бъдеш там в този момент и да го преживееш заедно с тях.

Затова като сватбен фотограф се стремя да разкажа този ден по начина по който той се случва.

Историята е там със цялата си красота, драма , персонажи и детайли. Научих се да вярвам в самият ден и да снимам нещата по начин по който не е необходимо да казвам, на хората къде да гледат и какво да правят.

Осъзнах че съм добър в разказването на истории и няма нещо което да ми харесва повече. Няма да ме видите да ги създавам сам и да казвам на баща да прегърне дъщеря си по пътя към олтара. Той така или иначе сигурно ще го направи, а аз ще съм там за да уловя този момент, защото това са спомените, които наистина имат значение.

Дали успявам сами ще прецените…

Но стига толкова за мен, от тук нататък е ваш ред… Разкажете ми вашата история…

 

Отзиви за мен :

 

Вижте всички отзиви и коментари ТУК

Сватбена фотосесия

Иван Атанасов успя да пресъздаде вълшебството на нашия сватбен ден. Сега всеки един прекрасен миг от най-важният ден в живота ни е запечатан завинаги. Препоръчвам на всеки да се възползва и от сватбената арт фотосесия, освен че си прекарахме чудесно, получихме едни от най-прекрасните кадри, които ще гледаме с умиление на старини и ще показваме на децата си, ние се сдобихме и с приятел - Благодарим ти, Ванка, за прекрасните снимки :))))

Мария Керчева

Моята сватба

Изключително голям професионалист, не съжалявам, че избрах Иван за най-важния ден в живота ми. Предразположи ме така,че да забравя за всяко притеснение по време на снимките и мисля,че се получиха страхотни кадри 🙂 и пак
БЛАГОДАРЯ много

Диана Моллова

Професионална фотосесия

Работили сме с редица фотографи, но сме изключително доволни от последните ни проекти с Иван Атанасов. Отношението на фотографа по време на фотосесиите е чудесно. Благодарение на Иван фотосесиите преминават изключително забавно и за максимално кратко време, а крайният резултат е отличен. Правили сме както групови, така и индивидуални снимки на екипи в работно облекло в процес на работа. Професионализъм, старание, индивидуално отношение и съобразяване със специфичните изисквания на клиента са думите, с които бих определила неговата работа. Препоръчвам го както за лични и празнични фотосесии, така и за фирмени проекти.

Галина Иванова
First Online Solutions Ltd

Вижте всички отзиви и коментари ТУК