Здравейте,

Сватба във Варна на Иван и Били

Този път в ролята на младоженец, а не на фотограф 🙂

Обичам да снимам, да разказвам истории, да пресъздавам моменти и усмивки. Фотографията за мен е не просто изразно средство а умението да рисуваш със светлина, да уловиш емоцията, настроението или духа на едно място и хора. Вярвам, че за да се постигне като резултат от голямо значение е и желанието и страстта, която е вложена във всеки един кадър.

 

Сватбена фотография

 

Да си призная не харесвам да говоря за себе си и самата идея да предлагам работа си ме кара да се чувствам неловко. Въпреки, че предпочитам работа ми да говори за мен , ако в момента обмисляте дали да споделите един от най-важните дни в своят живот с мен, осъзнавам че ще ви е от полза да ме опознаете поне малко.

И така …. винаги съм обичал фотографията, но нямах възможността да и се отдам до 2009 г. , когато похарчих половината си стипендия предназначена иначе за стажа ми в чужбина, когато си взех първата по-сериозна фотографска техника.

От тогава насам изминах дълъг път. Не само с десетките фотографски книги, който четях постоянно, учейки се на композиция, правила и различни похвати и изразни средства, но и буквално. Започнах с разказването на своята история и посетих повече от 20 страни в Европа, в повечето от който бях съвсем за кратко, единствено заради възможността да ги видя и заснема по начина по който аз ги виждам.

Няколко години по-късно преминавайки през почти всички жанрове на фотографията, осъзнах че освен своите емоции и настроения, мога да разказвам и историите на хората около мен. Може би затова предпочитам да снимам репортажно и ненатрапчиво, без да дирижирам вас и вашите гости, защото стойностните моменти за мен са истинските. Предпочитам един добре уловен момент пред стотиците нагласени кадри.

За разлика от другите видове фотография при които се изисква предимно техническа подготовка е някак освобождаващо да снимаш истински важните моменти в живота. Ето защо толкова много обичам сватбената фотография.

Сватбеният ден има своите правила и като цяло е доста дирижиран и като че ли по програма. Знаете какво ще се случи и какво след какво следва. Въпреки това не знаете нищо. Всяка сватба е напълно различна и уникална и всяка двойка добавя нещо от себе си към този ден. Изключително удоволствие е да бъдеш там в този момент и да го преживееш заедно с тях.

Затова като сватбен фотограф се стремя да разкажа този ден по начина по който той се случва.

Историята е там със цялата си красота, драма , персонажи и детайли. Научих се да вярвам в самият ден и да снимам нещата по начин по който не е необходимо да казвам, на хората къде да гледат и какво да правят.

Осъзнах че съм добър в разказването на истории и няма нещо което да ми харесва повече. Няма да ме видите да ги създавам сам и да казвам на баща да прегърне дъщеря си по пътя към олтара. Той така или иначе сигурно ще го направи, а аз ще съм там за да уловя този момент, защото това са спомените, които наистина имат значение.

Дали успявам сами ще прецените…

Но стига толкова за мен, от тук нататък е ваш ред… Разкажете ми вашата история…

 

Отзиви за мен :

 

Вижте всички отзиви и коментари ТУК

Сценична фотосесия

Супер доволна съм от професионализма и коректността, която показа. Веднага разбра от какво се нуждая, много приказки не бяха необходими. Да не говорим, че супер бързо откликна на молбата ми за фотосесия, даде ми добри съвети за стил и идея на снимките. И най-важното - резултата беше много добър.

Румяна Михова

Сватбена фотография

Нашата сватба бе организирана изцяло от чужбина, беше трудоемко да се координира една цяла сватба от такова далечно разстояние. Иван ни направи голямо впечатление първо поради своята постоянност в комуникацията и това ,че пътува от друг град за да бъде фотограф на големия ни ден в Русе. Поради малкото време, с което разполагахме пристигайки за сватбата си, точността и професионализма бяха от огромно значение. Иван винаги се отзоваваше, когато ни беше нужен за съвет.Тъй като ние сме смесена двойка- Българка и Англичанин, за нас беше важно сватбата да съчетава и двете култури, съответно това трябваше да се усети и чрез снимките. Поискахме от Иван да ни последва в епичната ни четиридневна сватбена фиеста и ефекта беше невероятен. Получихме повече, от това което очаквахме като отношение, качество на обслужването и готов продукт. Иван ни следваше на моминското и ергенското парти, в деня на сватбата, на следсватбеното парти, както и имахме отделна романтична фото сесия във Варна. До ден днешен не можем да повярваме,че той се съгласи да отдели всичкото това време и внимание. Искрено сме му благодарни, понеже запечата всичките ни чудесни, луди, романтични и весели сватбени спомени в снимки, с които се гордеем и показваме на всички. В негово лице открихме не само професионалиста, от когото се нуждаехме , но и един приятел за цял живот, на който ще се доверим за увековечаването на всичките ни бъдещи семейни поводи. Благодарим ти, Ванка !!!

 

Antoniya & Jay

Сватбена фотография

Сватбеният ден е миг, който всяка влюбена двойка, решила да предприема тази крачка, очаква с нетърпение, вълнение и...притеснение от това дали всичко ще се „случи” така, както очаква.
Колкото и рано да се започне с организацията на едно сватбено тържество, винаги има още много какво да се направи в последния момент. Това малко или много изнервя обстановката, младоженците....
От мое и името на съпруга ми, искам да изряза огромната си благодарност и комплимент към работата на Иван Атанасов!
Като фотограф, като професионалист, като личност – той успя да заснеме не само важните моменти от Нашия ден – той запамети най-непринудените, най-естествените и най-неподправени погледи, жестове, емоции. С професионализма си успя да „въведе” спокойствие и усещане, че всичко е повече от прекрасно!
Нито за миг не се наложи да се държим или стоим по определен начин, „за да се получи снимката”. Снимките се „получаваха” без дори да усещаме, че той е около нас!
Благодарим за прекрасните снимки, за настроението, което създаде, за незабравимите спомени и за това, че ни позволи да се забавляваме, без притеснение от „обектива”!
И не на последно място – благодарим за това, че ни направи свидетели, в последствие, на ситуации, които сме пропуснали в момента на тяхното случване 😀
Желаем много професионални успехи, в което сме сигурни, че ще се случи!

Паулина Трифонова

Вижте всички отзиви и коментари ТУК